Explorări contemporane ale tradiției – Ediția a IV-a

Explorări contemporane ale tradiției – Ediția a IV-a

Daniel Dorobantu – Concert de Basm – live din Parâng

Daniel Dorobantu pregateste un concert cinematic ce prezinta in avanpremiera urmatorul album. Artistul va canta in Muntii Parang, iar concertul va fi transmis LIVE, duminica, 16 august, de la ora 21:00.

Pentru a accesa transmisia, urmati link-ul: https://www.facebook.com/events/295534418304100/

Evenimentul face parte din cadrul proiectului „Explorari contemporane ale traditiei”, proiect organizat de Asociatia Culturala Traditionala Negura si co-finantat de catre Consiliul Judetean Timis. Este cel de-al 13-lea eveniment din seria Concertelor de Basm, si al 2-lea concert din serie ce este transmis din natura, primul avand loc pe Varful Bihor, in Muntii Apuseni, in 2016.

„Un basm fara cuvinte, al carui limbaj il stii dintotdeauna. Pentru ca vine de acolo de unde vii si tu. O experienta care nu are nevoie de descifrare. Doar de deschidere catre mirare. Ca si cum ai sta pe malul unei ape curgatoare si ai privi in adâncurile tale”, arata artistul Daniel Dorobantu.

In noi se regasesc toate melodiile care au fost create de la inceputul lumii. Fie ca facem muzica sau doar o ascultam, impartasim acelasi mister. Acest mister si starea de mirare pe care acesta o trezeste in noi sunt sursele de inspiratie pentru fiecare concert de basm – un concept de concert cinematic care ii apartine muzicianului si artistului vizual timisorean Daniel Dorobantu.

Concertele de basm prezinta o muzica ce se afla la intersectia dintre electronic ambient si modern classical. Vizual, concertele de basm imbina elemente arhaice, primordiale, de mitologie si folclor românesc cu cele mai recente tehnici de productie audio-vizuala.

Fluide de la un capat la altul, concertele de basm ofera o muzica imersiva si invaluitoare, emotionala si totodata detasata, lucrata in linistie, translucida si incântatoare. O calatorie atemporala intre lumi, in deplina siguranta, care duce mereu spre inalt. Cufundat in muzica, publicul traiste o stare de liniste interioara, de netulburare, de bucurie.