Explorări contemporane ale tradiției – Ediția I

Explorări contemporane ale tradiției – Ediția I

Daniel Dorobanțu -Concert de basm la Filarmonica Banatul din Timișoara

Muzicianul și artistul vizual Daniel Dorobanțu, originar din Timișoara, va susține un „concert de basm” la Timișoara, miercuri, 15 noiembrie 2017, cu începere de la ora 20.00, în sala Capitol a Filarmonicii Banatul din Timișoara. 

Artistul va prezenta un program în care conceptele tradiționale, simbolul și metafora se întrepătrund cu cele mai moderne mijloace de exprimare artistică. Conceptul evenimentului – „concert de basm” îi aparține lui Daniel Dorobanțu și reprezintă o muzică imersivă, aflată stilistic la intersecția dintre electronic, ambient și clasic. Spectatorul este invitat să participe la o experiență în care muzica este acompaniată vizual de elemente arhaice, primordiale, de mitologie și folclor românesc. Artistul creează și reeditează basme sonore în care sensurile circulă liber între oameni și prin oameni.

Partea vizuală a evenimentului va conține ilustrații semnate Marian Ștefan și M. J. Wonderkind, alături de extrase literare din Vladimir Colin, Mihail Sadoveanu, Lucian Blaga și folclor românesc anonim. Concertul face parte din cadrul proiectului „Explorări contemporane ale tradiției”, proiect cofinanțat de Consiliul Județean Timiș și Asociația Culturală Tradițională Negura. Intrarea este liberă.

De la debutul său din 1995, Daniel Dorobanțu a produs 12 albume de studio, numeroase lucrări de artă video, instalații, spectacole live și experimente multimedia. Lucrările sale au fost comandate și promovate de Institutul Cultural Român, Centrul Ars Electronica din Linz și menționate în New York Times și The Guardian. Ca și fondator al ansamblului de artă sincretică Thy Veils, Daniel Dorobanțu este considerat un pionier al muzicii ambient în România. 

Concertul face parte din cadrul proiectului ”Explorări contemporane ale tradiției”, proiect cofinanțat de Consiliul Județean Timiș și Asociația Culturală Tradițională Negura.

Evenimentul are loc miercuri, 15 noiembrie, de la ora 20:00, în sala Capitol a Filarmonicii Banatul din Timișoara, iar intrarea este liberă.

https://fb.watch/qb7qSQNa_J/